مملكة البنوتات
اهلا بكم فى منتدى مملكة البنوتات تفضلو برؤيه المواضيع او التسجيل فى المنتدى وشكرا لكم
الادمن:ابتهال
مملكة البنوتات
اهلا بكم فى منتدى مملكة البنوتات تفضلو برؤيه المواضيع او التسجيل فى المنتدى وشكرا لكم
الادمن:ابتهال
مملكة البنوتات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مملكة البنوتات

ستجدون به كل شىء يخص البنوتات من موضة وتسريحات شعر ولفات طرح ومكياج وقصص وصور وترفيه .....................الخ تذكرو المتعة معنا
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقة عمل كحك العيد

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
Admin
Admin


اسمك الحقيقى : ابتهال
بلدك : طريقة عمل كحك العيد EgyptC
الانمى المفضل : طريقة عمل كحك العيد 13439557191019
الدلو عدد المساهمات : 105
نقاط : 20274
تاريخ التسجيل : 18/05/2013
العمر : 24
الموقع : مصر .أسيوط

طريقة عمل كحك العيد Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل كحك العيد   طريقة عمل كحك العيد Icon_minitimeالإثنين أغسطس 05, 2013 10:02 am

طريقة عمل كحك العيد 5530_124

النهاردة هنحضر احلى حلويات العيد من مطبخ الشيف حسن المشهور بخبرته الجامدة فى عمل الحلويات , طبعا العيد قرب وكل ست بيت بتفكر تشترى الحلويات ولا تعملها فى البيت علشان ممكن متطلعش بجودة وطعم اللى بنشتريه من بره , لكن اليوم بنقول لكل ست بيت انك تقدرى تحضرى اشهر الحلويات فى بيتك وبكل سهولة , كل اللة عليكى انك تحضرى المقادير وتمشى مع خطوات تجهيزها وباذن الله تطلع جميلة جدا , وفعلا متجربة كثير والطريقة اللى هنقدمها النهاردة لشيف الحلويات الشهير الشيف حسن " يجمالوا يجمالوا " , اقولكم تعالوا نشوف هنحضر ايه مع بعض , اطباق اليوم هو كعك العيد وبسكويت العيد , وباذن الله هنكمل باقى حلويات العيد مع بعض من البيتى فور والغريبة وكل طبق عايزة تعرفى مقاديره وطريقة تحضيروه اكتبيلنا وباذن الله نرد عليكى فى اسرع وقت , واخير اقولكم بالهنا والشفا وعيد سعيد .

كعك العيد للشيف حسن

طريقة عمل كحك العيد X587147858.jpeg.pagespeed.ic.9OHZL6Wxpw

المقادير:
كيلو دقيق
50 جم دقيق سمولينا
5 جم ملح
5جم ريحة كعك
10 جم سكر
باكو بيكنج بودر
نصف كيلو سمن باردة
كوباية لبن كبيرة

طريقة التحضير
نجيب الدقيق ونضعه في العجان ونضع عليه ربع كوب دقيق السمولينا والملح والسكر وريحة الكعك والبيكنج بودر ونخلطهم في العجان لمدة 10 دقائق ثم نضع السمن البارد ونشغل العجان ثم نضع اللبن واحده واحده ونشغل العجان حتي نلاحظ ان العجينة بدأت تثقل ثم نعلي سرعة المضرب حتي يصبح لون العجينة فاتح واصبحت متجانسة مع بعضها ثم نلمها ونريحها لمدة 20 دقيقة ونغطيها ثم نكورها كور صغيرة و نضغط عليها ضغطة بسيطة ونأخد حوالي 2 جم حشو ونضعه داخل الكعكة ونضغط عليها ونضعها في صينية ثم نشكلها حسب الرغبة ثم نضعها ترتاح لمدة 20 دقيقة ثم ندخله الفرن لدرجة حرارة 180 درجة لمدة 12 دقيقة ثم نرشه بالسكر البودر .

بسكويت النشادر للشيف حسن
طريقة عمل كحك العيد 278955254.jpeg.pagespeed.ce.vhonQ-Ngej
المقادير:
500 جم زبدة
200 جم سكر
100 جم لبن
20 جم نشادر
5 جم فانيليا
750جم دقيق
3 بيضات
نصف معلقة بيكنج بودر


الطريقة:
نخلط السكر والزبدة والنشادر والدقيق مع بعض وفي العجانة وتخفق خفقا جيدا و نضيف البيض بيضة ببيضة والعجانة شغالة ونضيف الفانيليا ونضيف اللبن في العجانة و نخلط نصف معلقة البيكنج بودر ونستمر في العجن و نجيب القمع بتاع الحلويات ونحط فيه وش البسكويت بيبقي شكل المشط كده
ونحطه في القرطاس ونخرج البسكويت عندنا في الصينية ونظبط الفرن علي درجةحرارة 120 مئوية وندخل الصينية لمدة 20 دقيقة ونخرج الصينية لما يكون لون البسكويت ذهبى ولو استخدمتى الماكينة العادية بتاع البسكوت تضيفى 250 دقيق على المقدار المكتوب .

طريقة عمل كحك العيد Iraqan_1356010415_833
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://anime.ahlamontada.com
 
طريقة عمل كحك العيد
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل البيتزا على طريقة الشيف الشربينى بالفيديو
» طريقة عمل البيتزا الايطالية بس دى بئا كتابه.
»  طريقة عمل بانيه البطاطس والحبوب
» فيديو طريقة وضع مكياج للعيون الواسعة

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مملكة البنوتات :: قسم البنوتات :: الازياء والاناقة والموضة :: ميك أب وتسريحات للشعر و لفات طرح :: العنايه بالبشرة :: العنايه بالشعر :: الرشاقة والرجيم :: وصفات للمطبخ-
انتقل الى: